Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

23jul17


L'Estat exigirà aquest divendres el primer control de les despeses de la Generalitat


El govern espanyol posarà en marxa aquesta mateixa setmana el control ferri de les despeses de la Generalitat per evitar que es destini cap euro públic a la celebració de la consulta vinculant. El personal de la Generalitat -els interventors de les conselleries, els responsables de les entitats públiques, el director general de pressupostos i el director general de política financera- hauran d'enviar a partir de divendres "certificats individuals" per tal de comprovar que no es destinen recursos al referèndum.

La mesura ja ha sortit publicada al BOE i especifica que els primers certificats s'hauran de lliurar el 28 de juliol. També s'anuncia que el control té efectes retroactius de manera que els interventors hauran de lliurar en la remesa de l'agost la documentació corresponent als sis primers mesos de l'any.

L'acord el va prendre la comissió delegada per a assumptes econòmics del govern espanyol, i es tracta de la primera mesura coercitiva d'aquest tipus que es pren per evitar que hi hagi passos endavant de la Generalitat per posar les urnes l'1-O. De fet, és un moviment que arriba en la recta final de la compra dels receptacles, sobre la qual s'ha imposat un silenci molt exigent des del Palau de la Generalitat.

L'executiu espanyol ha optat per aquesta via en base a l'anul·lació, per part del Tribunal Constitucional (TC), de la disposició addicional dels pressupostos catalans que parla del referèndum i les partides que hi estan vinculades.

Amenaça de "responsabilitats"

Si no s'envia la informació, hi hauria "responsabilitats". "No contemplo aquesta possibilitat. Els funcionaris compleixen amb la llei", va apuntat el portaveu de l'executiu divendres. "Si no es destinen les quantitats al que s'ha previst, es podria retirar el FLA", va afegir posteriorment Méndez de Vigo. La quantitat prevista del fons de liquiditat per a Catalunya és de 3.600 milions d'euros. "No es pot fer servir els diners de tots per a una pretensió que és d'uns pocs", va insistir repetidament.

[Font: Nació digital, Barcelona, 23jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 24Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.