Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

26jul17


Imputat el secretari general de Presidència pels preparatius del referèndum


Joaquim Nin, secretari general de Presidència de la Generalitat, ha quedat imputat pels preparatius del referèndum, segons ha avançat El Mundo. La condició d'investigat se li ha comunicat després que la Guàrdia Civil acabés l'interrogatori com a testimoni. Nin ha estat declarant durant unes tres hores a la caserna de la Travessera de Gràcia.

El cos policial també ha citat a declarar director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells, en el marc de la investigació oberta en el jutjat d'instrucció 13 de Barcelona pels preparatius del referèndum.

Els interrogatoris de la Guàrdia Civil

En les darreres setmanes, la Guàrdia Civil havia citat treballadors d'empreses, alts càrrecs i funcionaris de la Generalitat en el marc la investigació oberta sobre els preparatius del referèndum, que porta el jutjat d'instrucció 13 arran de la denúncia del partit ultra Vox pel denominat cas Santi Vidal.

Concretament, els interrogatoris es van produir en relació a la pàgina web del Pacte Nacional del Referèndum i sobre la campanya institucional del registre de catalans a l'exterior. A més, segons fonts governamentals, agents de la Guàrdia Civil també van visitar una de les empreses que optava al procés d'homologació per a la compra d'urnes. Finalment, la Guàrdia Civil va requerir informació al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) sobre l'acte de Junts pel Sí en què es va presentar la llei del referèndum.

[Font: Nació digital, Barcelona, 26jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 26Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.