Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

26jul17


Junts pel Sí i la CUP defensen la desconnexió exprés i acusen l'oposició d'«impedir la democràcia»


Junts pel Sí i la CUP han defensat aquest dimecres al Parlament la reforma del reglament del Parlament, que ha de permetre validar la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica, el paraigua legal per fer possible la desconnexió exprés. Després de la intervenció de l'oposició -molt crítica amb la reforma-, els dos grups independentistes han agafat la paraula per defensar la globalitat de la iniciativa i per acusar l'oposició de voler "impedir la democràcia", en relació al referèndum previst per a l'1 d'octubre, per al qual s'ha pensat aquesta reforma.

Roger Torrent, portaveu de Junts pel Sí, ha recalcat que "acataran" el resultat que surti de les urnes, i ha desafiat l'oposició a fer exactament el mateix amb la votació del reglament. També ha demanat a Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP) i en concret al seu portaveu parlamentari, Joan Coscubuiela, que no es mantingui "equidistant" entre "la democràcia i la policia". Torrent ha confirmat la imputació de Joaquim Nin, secretari general de la Presidència, pels passos cap a la consulta vinculant.

Gabriel (CUP): "Si serveix perquè la gent pugui votar l'1 d'octubre, donarem suport"

La portaveu de la CUP, Anna Gabriel, ha defensat el vot favorable dels anticapitalistes a la reforma del reglament. Ho ha argumentat d'una forma nítida i planera. "El reglament es modifica perquè es pugui aprovar la llei del referèndum", ha descata primer Gabriel. "I si serveix perquè la gent pugui votar l'1 d'octubre, donarem suport a la reforma del reglament", ha afirmat la diputada de la CUP.

Gabriel ha estat dura amb la posició de la resta de grups parlamentaris de l'oposició, que no validaran els canvis normatius de funcionament a la cambra catalana. "Diu l'oposició que tot el que se surti de la legislació vigent és cop d'estat cap amunt. Si la legislació vigent no reconeix el dret d'autodeterminació dels pobles s'ha de canviar i, si no, s'ha de desbordar", ha sentenciat la diputada de la CUP. Gabriel ha lamentat que el discurs de la resta de formacions "no s'aguanta per en lloc" i "té una curtesa de mires absoluta".

La CUP entén que, a banda de poder tramitar la llei del referèndum, la reforma del reglament també ha de servir per afrontar altres qüestions: des de plantejar una limitació dels sous dels diputats fins a poder establir la suspensió dels diputats investigats per corrupció.

[Font: Par Joan Serra Carné i Oriol March, Nació digital, Parlament de Catalunya, 26jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 27Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.