Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

26jul17


La Guàrdia Civil també cita a declarar Joan Ignasi Elena pel referèndum


El president del comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha estat citat a declarar aquest dijous per la Guàrdia Civil en el marc de la investigació que duu a terme l'institut armat dels preparatius del referèndum de l'1 d'octubre, segons que han explicat fonts del seu entorn a NacióDigital.

La citació a Elena té a veure, entre altres assumptes, amb la web que el Pacte va posar en marxa per recollir adhesions ciutadanes, fet que duu el seu entorn a admetre que ja temien que això es pogués convertir en causa de citació, d'entrada com a testimoni. Amb Elena havien estat citats, de fet, la resta de membres de l'executiva del Pacte, però almenys dos d'ells s'han negat a declarar de forma voluntària davant del cos armat. Així, finalment han acordat entre tots delegar en el seu president, que és advocat de professió, perquè a peu i per voluntat pròpia declari com a testimoni a la caserna de Travessera de Gràcia. L'executiva del Pacte es reunirà després de que Elena declari aquest dijous al matí.

4.000 entitats i mig milió de firmes

L'exdiputat del PSC va ser durant mesos el responsable de coordinar les més de 4.000 entitats entitats que demanaven a l'Estat la celebració d'un referèndum acordat i, davant la impossibilitat de pactar-lo, van passar el testimoni al Govern el passat mes de juny després de recollir gairebé mig milió de firmes. Elena s'afegeix als funcionaris i càrrecs del Govern que ja han declarat a la Guàrdia Civil a partir de la investigació que van obrir per les declaracions que va fer l'exsenador d'ERC Santi Vidal. Aquest mateix dijous ho ha fet el secretari general del departament de la Presidència, Joaquim Nin, que segons els agents ha estat imputat però no segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

[Font: Par Ferran Casas, Nació digital, Barcelona, 26jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 27Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.