Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

30jul17


Terricabras proposa una « vaga de fam davant del Parlament Europeu» si l'Estat impedeix l'1-O


L'eurodiputat per ERC Josep Maria Terricabras està disposat a fer "una vaga de fam davant del Parlament Europeu" si l'estat espanyol impedeix el referèndum de l'1-O o fa "alguna bogeria". "Cal una reacció contundent en defensa de les llibertats", ha assegurat Terricabras en una entrevista amb l'ACN. "Estem en una situació límit que hem de resoldre pacíficament, una vaga de fam és pacífica", ha afegit l'eurodiputat.

L'eurodiputat confia que la ciutadania catalana "respondria donant la cara no només pels seus representants, sinó per sí mateixa" si el govern espanyol opta per "mesures extremes" per aturar el referèndum o l'aplicació del seu resultat. Terricabras diu que no vol fer "l'espectacle" i que la mobilització seria un "últim recurs" però que la plantejaria si fos "necessari".

"El Parlament Europeu s'ha omplert sempre la boca defensant la llibertat dels pobles", diu Terricabras. "Si el Parlament Europeu no fos capaç de defensar aquestes llibertats ja no ens interessaria, com a Parlament", alerta l'eurodiputat republicà, que es mostra "convençut" que "no seria l'únic" que es mobilitzaria a Brussel·les o Barcelona per defensar el dret dels catalans a decidir el seu futur.

Descarta que el govern espanyol apliqui l'article 155 de la Constitució "perquè no tindria recolzament" del PSOE, però admet que "pot haver-hi un intent més o menys militar de prendre urnes o impedir la votació". "Això és delicadíssim, des del punt de vista europeu", avisa Terricabras, que recorda que "avui tothom té mòbil i si hi ha 300 persones al voltant d'una urna i tres o quatre Mossos que la intenten agafar, les fotos seran una autèntica delícia democràtica".

Amb tot, l'eurodiputat per ERC creu que "el poble de Catalunya estaria disposat a sortir al carrer i defensar els seus drets". "Jo segur", adverteix Terricabras, que diu que tot i la seva edat (té 71 anys), no tindrà "cap problema" en acampar davant del Parlament de Catalunya, l'Europeu o participar en qualsevol altre tipus de mobilització pacífica. "Si cal farem una vaga de fam davant del Parlament Europeu, confio que no s'hi hagi d'arribar, però per què no!", admet, remarcant que es tractaria d'una "mesura extrema". "No sóc partidari de fer coses per l'espectacle. Només quan és necessari", puntualitza.

Terricabras justifica que el govern de la Generalitat organitzi el referèndum sense acord amb l'Estat espanyol, perquè diu que no hi ha alternativa. "Preservar la llibertat és també anar a favor de la unilateralitat", defensa l'eurodiputat per ERC. "Fa anys el divorci havia de ser de mutu acord. Si un no volia, l'altre no es podia divorciar mai, pobret. El del 'no' ha de guanyar sempre?", destaca, afegint que la llei del divorci es va canviar perquè "és evident" que hi ha decisions en què "si esperes que un altre que no ho veu gens bé et doni l'acord, no podràs prendre mai".

[Font: Nació digital, Acn, Barcelona, 30jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 31Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.