Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

30jul17


Arran reivindica l'atac al Bus Turístic a Barcelona


Quatre encaputxats van atacar dijous al matí un Bus Turístic de Barcelona als voltants del Camp Nou. L'Ajuntament de Barcelona el va qualificar com un "acte vandàlic" i "aïllat". Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, ha reivindicat avui l'atac per "denunciar el model de turisme massiu que mata els barris, destrueix el territori i condemna a la misèria a la classe treballadora".

Els fets van tenir lloc sobre les onze del matí a l'avinguda de Joan XXIII, a prop del Camp Nou, on hi ha una parada de la línia blava del Bus Turístic. Els quatre encaputxats van assaltar el vehicle, van pintar al parabrises "El turisme mata els barris" i van punxar un roda. Tot seguit, van fugir.

Malgrat l'atac, l'autobús va poder arribar a la parada i els passatgers van pujar a un altre vehicle per continuar la ruta sense més incidències. El Bus Turístic de Barcelona compta anualment amb prop de 2 milions d'usuaris.

"L'actual model turístic que patim arreu dels Països Catalans, des de les costes de Mallorca, creuant tot l'arc mediterrani del país, passant per les ciutats de València, Palma i Barcelona i l'àrea dels Pirineus està aniquilant la possibilitat de la classe treballadora de viure dignament. La precarització i temporització dels llocs de treball, la destrucció dels espais naturals i la gentrificació són resultat directe d'un model que ens declara la guerra dia rere dia", assenyala Arran. "Actuem en legítima defensa contra un model que ens vol esclaves i que converteix el país en un parc d'atraccions que únicament beneficia a la burgesia i al capital" ha continuat.

L'acció d'Arran d'aquest dijous a Barcelona s'emmarca en un gran cicle de mobilitzacions arreu dels Països Catalans contra el turisme massiu. La setmana passada, Arran també va protagonitzar una acció a Palma per aquest mateix motiu i fa unes setmanes, va ocupar simbòlicament un pis turístic a València per denunciar el negoci turístic.

Colau denunciarà l'acció

L'alcaldessa Ada Colau ha dit en un tuit que demanarà un informe sobre l'atac al Bus Turístic i que el denunciarà. "Protestar pel turisme no pot passar mai per intimidar persones ni fer malbé equipaments", ha apuntat.

[Font: Nació digital, Barcelona, 30jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.