Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

08ene13


La fiscalia i la defensa del cas Pallerols arriben a un acord


El cas Pallerols finalment no arribarà a judici després que aquest dimarts a la tarda la fiscalia i la defensa hagin arribat a un acord per evitar que els acusats en el finançament irregular d'UDC ingressin a la presó. Els implicats han acceptat declarar-se culpable a canvi de penes inferiors a dos anys. Així doncs, Fidel Pallerols ha estat sentenciat a una pena d'un any i mig i la resta d'acusat a set mesos. La dona de Pallerols, Maria Cruz Guerrero, i Dolors Llorens han estat absoltes. A més, Unió Democràtica de Catalunya haurà de pagar una indemnització de 388.483 euros, que correspon a la xifra defraudada, i a una multa de 90.000 euros. Amb aquest acord, certificat per la Generalitat i l'advocat de l'Estat, el cas del desviament de fons públics a UDC, i que va sortir a la llum fa setze anys, ha arribat a la seva fi.

El judici, que hauria d'haver començat ahir a l'Audiència de Barcelona es va ajornar mentre les parts negociaven un acord. La fiscalia demanava penes de set a onze anys de presó per a l'empresari andorrà Fidel Pallerols i la seva dona, Maria Cruz Guerrero, i per a l'aleshores director general d'Ocupació de la Generalitat, Lluís Gavaldà, i per al seu col·laborador Santiago Vallvé, entre d'altres. Se'ls acusava de formar part d'un entramat per al suposat desviament de fons públics procedents de cursos de formació subvencionats per la Unió Europea cap a UDC.

Segons la fiscalia, Pallerols hauria rebut entre el 1994 i el 1998 més de 8,5 milions procedents de la conselleria de Treball, llavors encapçalada per Ignasi Farreres, que s'haurien d'haver utilitzat per a cursos però que, segons l'acusació, en un 7% haurien anat a Unió. La fiscalia reclamava a la formació gairebé 200.000 euros com a partícip a títol lucratiu.

[Font: Per Maite Piulachs, El Punt Avui, Barcelona, 08ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 11Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.