Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28jul17


Tots els diputats de Junts pel Sí i la CUP signen la llei del referèndum


Els diputats de Junts pel Sí i la CUP han aprofitat l'últim ple de la temporada per tenir un gest simbòlic de compromís amb el referèndum: tots ells han signat la norma que ha de permetre la celebració de l'1 d'octubre i que dilluns entrarà al registre del Parlament. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha signat al voltant de les dotze del migdia, mentre a la cambra s'hi debatia la llei del codi tributari.

Una de les novetats de les últimes hores, com ha avançat l'Ara, és que la llei de transitorietat jurídica no es presentarà fins a finals d'agost. En tot cas, però, el calendari ja començarà a córrer a partir de dilluns, 31 de juliol, que és quan entra al registre la llei del referèndum. Una circumstància per la qual Ciutadans i PSC han demanat una reunió de la mesa el mateix dilluns en la cita de l'òrgan rector de la cambra, que s'ha citat un cop ha acabat l'últim ple del període de sessions.

Segons fonts de les dues formacions, si la llei del referèndum "és la més important de la legislatura", el més "lògic" seria una reunió de la mesa per valorar el seu registre. Junts pel Sí, però, no ho considera convenient. Això fa que la propera cita del màxim organisme de la cambra se citi el 16 d'agost, que és quan s'hauria d'admetre a tràmit la llei del referèndum per tal que el ple l'aprovi.

[Font: Par Oriol March, Nació digital, Barcelona, 28jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.