Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28jul17


Carta de Junqueras a Montoro: el vicepresident reclama ser objecte de tots els requeriments de l'Estat


Missatge de la Generalitat al govern espanyol. Després que l'executiu de Mariano Rajoy amenacés el Govern amb tallar els recursos del fons de liquiditat autonòmic (FLA) si no detallava les despeses i reclamés als funcionaris que setmanalment enviessin un informe al ministeri d'Hisenda amb tota la infomació disponible, Oriol Junqueras ha exigit a Cristóbal Montoro centralitzar els requeriments de l'Estat. En una carta al ministre, el vicepresident català demana concentrar ell les peticions formulades per l'executiu estatal.

En la missiva, a la qual ha tingut accés NacióDigital, Junqueras comunica que assumeix "les funcions de recepció dels requerimients d'informació" en relació al FLA i a l'1 d'octubre. El referèndum és, en definitiva, l'objectiu que persegueix aturar l'executiu espanyol amb les seves amenaces en relació als recursos del FLA. El vicepresident justifica la seva petició amb l'argument que és ell el "superior jeràrquic" de la interventora general".

Amb la carta a Montoro, Junqueras rebat les sol·licituds del govern espanyol, dirigides als funcionaris. El vicepresident català es nega així a facilitar el llistat de funcionaris exigit pel govern espanyol. El Govern ja va detallar dimarts que serien els consellers qui assumirien la resposta política als requeriments de l'Estat, un escut per protegir els funcionaris.

[Font: Por Ferran Casas, Nació digital, Barcelona, 28jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.