Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28jul17


El govern espanyol porta al TC la reforma del reglament per tombar la desconnexió exprés


Els pronòstics s'han complert i el govern espanyol ha decidit recórrer al Tribunal Constitucional (TC) la reforma del reglament del Parlament. Així ho ha acordat aquest divendres el consell de ministres, que s'ha reunit per última vegada abans de les vacances d'estiu. Les previsions del PP és que el ple del TC admeti a tràmit el recurs i que, per tant, la reforma de les normes de la cambra catalana quedin suspeses. Això posaria en dificultats el calendari de Junts pel Sí i la CUP, que preveuen tramitar amb el menor temps possible la llei del referèndum per tal de donar cobertura legal a l'1-O.

Mariano Rajoy ja va demanar dimecres a la tarda, poc després de l'aprovació al Parlament de la desconnexió exprés, un dictamen urgent al Consell d'Estat. Aquest organisme, presidit per José Manuel Romay Beccaría -exalt càrrec franquista-, es va reunir ahir durant una hora i vint minuts i va concloure que hi ha fonaments jurídics suficients per presentar un recurs d'inconstitucionalitat. El Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ja va posar pegues a la reforma, tot i que els seus dictàmens són només consultius. El ple del TC es reunirà dilluns a dos quarts de sis de la tarda per acordar la suspensió de la reforma del reglament a l'espera d'una sentència definitiva.

A banda del recurs del govern espanyol, el PP i Ciutadans s'han aliat per personar-se davant del TC i frenar l'entrada en vigor de la reforma. "No ens quedarem de braços creuats davant del comportament molt poc democràtic de l'independentisme", assegurava ahir el president del grup parlamentari popular, Xavier García Albiol, als passadissos del Parlament. Tot i pressionar el PSC perquè se sumés a la iniciativa conjunta, els socialistes -que en altres ocasions sí que s'han fotografiat amb PP i Ciutadans davant del TC- rebutgen fer-ho ara. Si la reforma s'utilitza per impulsar les lleis de desconnexió, els socialistes sí que tenen pensat anar al Constitucional.

[Font: Par Oriol March, Nació digital, Barcelona, 28jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.