Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

11ene13


ICV i la CUP critiquen les formes sobre el text de la declaració però no tanquen la porta a un acord


Iniciativa i la CUP han criticat aquest divendres sobretot la "forma" en què CiU i ERC han acordat la declaració sobiranista, sense comptar des d'un principi amb la resta de partits que estan a favor del dret a decidir.

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha assegurat que "ens agradaria poder recolzar la declaració però voldrem esmenar-lo per un error de forma" per haver plantejat un text "a dues bandes". "Hi ha d'haver menys partit i més país a l'hora de parlar d'una consulta", ha retret a CiU i ERC. Camats considera que s'intenta fer una consulta com "un plebiscit per la independència" i ha remarcat que cal tenir en compte que el dret a decidir també ha d'englobar els que estan en contra de la independència.

Per la seva banda, el diputat de la CUP David Fernàndez ha assegurat que hi ha una gran majoria social que està favor del dret a decidir i que això engloba tant els qui hi estan a favor com en contra. En principi, ha afirmat que no "veuen un no" a la declaració, tot i que encara l'estan estudiant. A més, també ha estat crític amb les formes perquè "ens hem sentit convidats a una taula parada", amb la declaració que han pactat CiU i ERC.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 11ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 11Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.