Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

11ene13


Navarro rebutja la declaració de sobirania perquè és un "mer tràmit" per a la independència


El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha explicat avui que el seu partit rebutja la declaració de sobirania que CiU i ERC volen aprovar al Parlament el dia 23 perquè en la redacció se situa la consulta d'autodeterminació com a "un mer tràmit" per a la independència de Catalunya.

"A aquest document hi ha un projecte que és impossible que recolzem, la independència, i li falta qualitat democràtica i voluntat de diàleg i consens", ha considerat Navarro en una entrevista amb Catalunya Ràdio.

Així, si CiU i ERC no accepten restringir el document al "dret a decidir" i eliminar del text les referències que Catalunya sigui "un nou Estat a la UE", els socialistes votaran 'no' a la declaració de sobirania que es debatrà durant el primer ple d'aquesta legislatura, convocat per al 23 de gener.

El PSC s'oposa rotundament a la independència però defensa el "dret a decidir" en una consulta legal, pactada i vinculant com a "principi d'aprofundiment democràtica" que ha d'estendre's, segons el seu parer, a altres temes de transcendència, per exemple les retallades aplicades pels governs en el marc de la crisi.

Conscients que conceptes com "nou Estat" serien inassumibles per al PSC, ERC havia expressat a començament d'aquesta setmana que la declaració s'hauria de restringir al "dret a decidir" per buscar el suport d'una gran majoria de la Cambra, però el document pactat amb CiU finalment sí inclou aquestes expressions que allunyen els socialistes del consens i han suscitat també les crítiques d'ICV-EUiA, que el consideren un text "excloent".

[Font: El Punt Avui, Efe, Barcelona, 11ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 11Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.