Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

06sep17


La Fiscalia es querella contra la mesa per tramitar la llei del referèndum


La Fiscalia ja ha mogut fitxa abans que el Parlament hagi votat la llei del referèndum. El ministeri públic, a través de la Fiscalia Superior de Catalunya, presentarà una querella contra Carme Forcadell i altres membres sobiranistes de la mesa del Parlament per desobediència i prevaricació, segons han avançat diversos mitjans espanyols.

La Fiscalia pretén impugnar que la mesa hagi acceptat a tràmit la llei del referèndum tenint en compte que el Tribunal Constitucional havia anul·lat qualsevol acte preparatiu de la consulta vinculant.

La llei del referèndum s'ha tramitat gràcies a cinc vots favorables: quatre membres de Junts pel Sí –Carme Forcadell, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet- i el de Joan Josep Nuet, representant de Catalunya Sí que es Pot.

Tots ells estan ja sent investigats per haver permès la votació de la resolució sobre el referèndum al debat de política general. En el cas de Forcadell, a més, també se l'investiga per haver permès la votació de les conclusions del procés constituent.

Forcadell replica la Fiscalia

Carme Forcadell ha replicat la Fiscalia a través de Twitter. "Aquesta és la noció de democràcia dels poders de l'Estat. Al Parlament continuarem garantint que sempre s'hi pugui parlar de tot", ha assegurat la presidenta del Parlament.

[Font: Nació digital, Barcelona, 06set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 10Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.