Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

06sep17


El TC no decidirà almenys fins demà dijous sobre l’incident d’execució contra la llei del referèndum


El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha finalitzat aquest dimecres al migdia sense que els magistrats hagin adoptat cap mesura sobre la decisió de la mesa del Parlament de Catalunya d’admetre a tràmit la Llei del Referèndum. A l’hora en què ha acabat la reunió, cap a les dues, encara no havia arribat al tribunal l’incident d’execució on el president de l’Executiu, Mariano Rajoy, adverteix que els últims esdeveniments a la cambra incompleixen resolucions del propi tribunal i demana la seva anul·lació.

Així ho han assenyalat a Europa Press fonts del tribunal de garanties que assenyalen que el Ple que ha començat aquest matí, de caràcter ordinari, ha tractat altres assumptes que ja es trobaven inicialment en la seva ordre del dia.

Encara que el registre del TC tanca a les tres de la tarda, és possible que el govern espanyol utilitzi la via telemàtica per fer arribar el seu escrit al tribunal –es poden presentar per aquest sistema les 24 hores–. En qualsevol cas, no es preveu que sigui fins demà dijous que el TC estudiï l’incident presentat per Rajoy. La qüestió estarà sobre la taula dels magistrats quan reprenguin el seu Ple.

Recusació a futur

D’altra banda, els magistrats del TC han pres coneixement, tot i que encara no han començat a analitzar, la recusació presentada a primera hora del matí per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, contra tots els jutges del tribunal de garanties. Forcadell els considera “contaminats” per decidir sobre l’aplicació de mesures d’execució de les seves sentències en relació amb el procés independentista.

Les mateixes fonts han assenyalat que la recusació de Forcadell es refereix a un possible incident d’execució que en aquest moment encara no s’ha presentat, per la qual cosa no tenia sentit entrar a estudiar l’assumpte.

La petició de la presidenta d’apartar els magistrats s’estudiarà probablement demà.

[Font: El Punt Avui, Agències, Barcelona, 06set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 11Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.