Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11sep17


Puigdemont: «El TC no pot suspendre la llei del referèndum perquè ja hi ha una altra legalitat»


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que el Tribunal Constitucional (TC) no pot suspendre la llei del referèndum aprovada en el Parlament aquesta setmana perquè "hi ha una nova legalitat catalana emparada en les eleccions del 2015, en els drets humans i el dret a l'autodeterminació dels pobles", en referència a la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.

En una entrevista a El Punt Avui ha afirmat que el Parlament ha aprovat una llei que "no pot ser impugnada pel sistema polític espanyol" perquè emana de la sobirania de la cambra catalana.

Puigdemont ha criticat que s'utilitzés l'últim ple del Parlament, en el qual es van aprovar aquestes lleis, "deliberadament només per embrutar i crear una sensació de crispació per veure si es trasllada a la societat", i ha lamentat que es faltés el respecte a la presidenta, Carme Forcadell, segons ell.

"Va donar tota la impressió de que hi havia un grup de l'oposició, no sé si tots, que buscava això: una provocació", ha valorat, i ho ha atribuït a una operació per avinagrar, ha dit, el procés independentista.

Ha recordat que el Govern volia pactar un referèndum amb l'Estat però ha considerat irrenunciable el dret dels catalans a votar, per la qual cosa nega que l'executiu català es tiri enrere en la celebració de l'1-O, encara que sigui una consulta unilateral: "És l'única solució possible".

Urnes a Barcelona

Sobre si es podrà votar a Barcelona atès que l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha expressat que no posarà en risc als funcionaris permetent el referèndum en dependències municipals, ha exposat que s'està cercant una solució.

"Si un ajuntament directament no pot posar-se davant la solució, però accepta no formar part del problema, hi ha un marge per treballar", ha argumentat, i ha afegit que la feina del Govern és garantir que es pugui votar.

"Festa Major per als delinqüents"

Puigdemont creu que si s'ordena a algun cos policial retirar les urnes l'1-O serà "un immens error", per la qual cosa defensa que és un supòsit impensable.

"No poden retirar més de 6.000 urnes. Vaja, si ho fessin, aquest dia seria festa major per als delinqüents perquè haurien de destinar a tots els policies a retirar urnes i no a vigilar el trànsit ni a prevenir el delicte", ha argumentat.

[Font: Nació digital, Barcelona, 11sep17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 11Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.