Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11sep17


La Fiscalia cita Trapero pels preparatius del referèndum


La Fiscalia Superior de Catalunya ha citat el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, pels preparatius del referèndum. El màxim dirigent del cos policial català figura entre els alts càrrecs a qui el Tribunal Constitucional (TC) va advertir després de suspendre la llei del referèndum i la convocatòria de l'1-O arran de l'acceptació dels recursos d'inconstitucionalitat del govern espanyol. El ministeri públic també ha convocat els comandaments de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil.

En total, els 12 magistrats del TC van acordar advertir la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els membres del seu govern, els 947 alcaldes de Catalunya, uns 70 alts càrrecs de l'administració i els responsables dels mitjans públics catalans TV3 i Catalunya Ràdio.

Ofensiva judicial

A més a més, la Fiscalia Superior de Catalunya va presentar la setmana passada dues querelles contra els membres sobiranistes de la mesa del Parlament i el Govern per la tramitació de la llei del referèndum i la convocatòria de l'1-O, respectivament.

En les querelles, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va admetre a tràmit, la Fiscalia va sol·licitar que tots els cossos policials -Mossos, Policia Nacional espanyola i Guàrdia Civil- impedeixin i requisin qualsevol cosa que permeti celebrar el referèndum, entre les mesures cautelars.

També va demanar el tancament del web des del qual el Govern impulsa el referèndum, que es requereixi a tots els mitjans de comunicació de Catalunya -públics i privats- que retirin qualsevol tipus de publicitat de l'1-O, que adverteixi als ajuntaments, que es demanin fiances i embargaments als querellats.

[Font: Par Oriol March i Isaac Meler, Nació digital, Barcelona, 11set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.