Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

12sep17


El TC també suspèn la llei de transitorietat jurídica


El ple del Tribunal Constitucional ha acordat suspendre cautelarment, segons ha avançat El Español, la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República, la norma aprovada pel Parlament que regula els passos entre el règim autonòmic i la república catalana i que entraria en vigor en cas que el "sí" guanyés al referèndum.

L'alt tribunal ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol. Dijous passat, el TC ja va ordenar aturar els preparatius del referèndum i va suspendre cautelarment la llei del referèndum, el decret de convocatòria de l'1-O, així com el nomenament dels membres de la Sindicatura Electoral.

Tal com havia sol·licitat l'executiu espanyol, el TC va acordar també advertir la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els membres del seu govern, els 947 alcaldes de Catalunya, i uns 70 alts càrrecs com el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i els responsables dels mitjans públics catalans.

La suspensió, l'endemà de la Diada

La suspensió de la llei de transitorietat jurídica arriba l'endemà de la Diada, en què un milió de persones van sortir al carrer amb dos missatges clars: interpel·lar l'executiu català per arribar fins al final amb el referèndum i recordar a l'Estat la capacitat de mobilització de l'independentisme, exhibida al llarg dels sis darrers anys.

Els partits independentistes ja auguraven ahir que que un cop passés l'Onze de Setembre es reactivaria la maquinària de l'Estat per frenar l'1-O. "A partir de dimarts sabrem de debò fins on estan disposats a arribar", asseverava un alt dirigent del PDECat.

De moment, el Govern no fa cas de la suspensió dels preparatius -com ara la campanya institucional- i sosté que "encara que tothom marxés de vacances, les urnes hi seran".

[Font: Nació digital, Barcelona, 12set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.