Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

15ene13


L'Audiència Nacional ordena interrogar l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola


La secció tercera de la Sala Pena de l'Audiència Nacional ha ordenat el jutge Pablo Ruz que prengui declaració a l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola en considerar que les dades que consten en la seva denúncia "són significatives d'òbvies imputacions delictives" al fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i a membres de la seva família, en referència a l'existència de comptes a l'estranger. Segons es fa constar a l'auto, la declaració de l'exparella de Pujol Ferrusola, A.M., pot ajudar a aclarir els fets. La resolució judicial després que l'Audiència Nacional s'inhibís inicialment en determinar que no era competència seva i la Fiscalia recorregués aquesta decisió.

La secció tercera de l'Audiència Nacional estima així la demanda de la Fiscalia, que va al·legar que els fets imputats a Pujol Ferrusola i familiars seus són representatius de "dades o indicis que de poder ser concretats o ampliats permetrien una investigació penal per presumptes delictes de blanqueig de capitals i/o delictes contra l'Hisenda Pública'. Segons l'auto, la declaració d'A.M. en seu policial són "manifestament insuficients i inconcrets" i ara cal veure si ratifica o amplia la denúncia en seu judicial.

Per això, considera que "és imprescindible un mínim acte d'instrucció judicial" i una "declaració rectificatòria" de la denunciant davant el jutge Pablo Ruz. Posteriorment, l'Audiència Nacional podria determinar si delega el cas a un altre tribunal o l'acaba assumint.

Aquest dilluns, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va assegurar que hi havia "dades suficients" perquè s'investiguessin l'existència de comptes a Suïssa per part de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident. Per Torres-Dulce, "sense cap dubte" hi ha indicis de delicte i va dir que l'Audiència Nacional havia de fer-se càrrec del cas. En una entrevista a Antena 3, Torres-Dulce va comentar que hi havia dues investigacions més obertes: un a Barcelona després d'una denúncia de Manos Limpias i una altra a Madrid després d'unes declaracions de l'empresari Javier de la Rosa.

[Font: El Punt Avui, ACN, Madrid, 15ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 15Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.