Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

13sep17


Un grup de cent advocats, a punt per defensar els investigats pel referèndum


El grup de juristes Drets ha posat en marxa un equip format per un centenar d'advocats per amb l'objectiu de defensar els possibles encausats per l'1 d'octubre. L'entitat indica que aquesta iniciativa esta pensada "especialment per a aquelles persones i empreses de caràcter privat que puguin ser perseguides per la justícia espanyola per la seva col·laboració amb el referèndum".

L'equip de lletrats ha estat format per Drets amb el suport de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats, de Juristes per la Independència i del Col·lectiu Praga. Els advocats que s'han sumat a la iniciativa ho han fet de caràcter voluntari i estaran disponibles les 24 hores. Es podrà contactar amb ells a través del telèfon 697832911.

Protocol d'actuació davant requeriments, investigacions o citacions

De moment, Drets ha difós un protocol d'actuació per a ciutadans que siguin requerits per la policia, com a testimonis, investigats o detinguts, o per empreses que siguin objecte d'escorcolls policials. El document es pot consultar al web drets.cat i demanarà col·laboració ciutadana perquè se'n faci el màxim de difusió possible. L'entitat assegura que "la convocatòria d'un referèndum no és cap delicte" i recomana "serenitat i tranquil·litat" als possibles encausats.

Els principals consells que ofereix l'entitat estan relacionats amb casos de detencions i escorcolls. En el primer dels casos, recorden que els detinguts tenen dret a no declarar, tenir un advocat i fer una trucada. En el cas d'entrades en els domicilis, recorden que la policia només pot accedir amb el permís dels propietaris o amb una ordre judicial. I que l'investigat té dret a ser present a l'escorcoll. [Font: Nació digital, Barcelona, 13set17]


Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 13Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.