Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

15ene13


Chacón diu que el PSC "no seguirà" CiU i ERC pel camí del sobiranisme


La diputada i exministra Carme Chacón ha afirmat aquest dimarts des del Congrés que el PSC està disposat a "dialogar" però no acompanyarà ERC i CiU en el seu trànsit cap al sobiranisme, malgrat que no s'ha volgut pronunciar respecte la posició dels socialistes catalans respecte al dret a decidir. Segons Chacón, Artur Mas actua guiat per la necessitat de supervivència i és un "ostatge" d'ERC, que aposta "per la ruptura" amb Espanya. Els socialistes catalans, ha dit, "no els seguiran per aquest camí" perquè aposten "per la convivència i per una reforma de la Constitució que porti a una solució federal per a una Catalunya que se sent poc reconeguda al sí d'Espanya i maltractada fiscalment".

Chacón ha fet aquestes manifestacions poc abans d'assistir a la reunió del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats, on el secretari general dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha pres la paraula per marcar les directrius de la formació aquest any.

L'exministra socialista ha evitat pronunciar-se sobre l'aposta del PSC pel dret a decidir i ha reiterat que els socialistes impulsen una reforma de la Constitució i un model federal que està "cada dia més consensuada" dins de les files dels mateixos socialistes espanyols.

"Creiem que això té una solució que es diu reforma de la Constitució, estat federal", ha dit, "que significa unió en la diversitat" i per tant "regles clares, possibilitat de reconeixement identitari dins del conjunt de l'estat federal i també una millor fiscalitat basada en l'ordinaritat".

Segons l'exministra socialista, fer aquesta aposta suposa "valentia i consens". "El sentit comú ens porta a tenir present que aquesta crisi ha deteriorat tantes coses que aquest país necessita consens i valentia per a una reforma que no només modifiqui el model territorial, sinó que signifiqui també una profunda democratització de les institucions i la relació amb la societat", ha dit.

[Font: El Punt Avui, ACN, Madrid, 15ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 15Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.