Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14sep17


Les associacions de jutges criden a desobeir el Govern per ser «totalitari»


Les quatre associacions de jutges han emès un comunicat conjunt en el qual criden els ciutadans i els funcionaris a no complir cap ordre que condueixi a organitzar el referèndum d'autodeterminació i a participar-hi, perquè una autoritat que "es rebel·la" contra l'ordenament jurídic i actua de forma "totalitària" no ha de ser obeïda.

"Una autoritat que conscientment es rebel·la contra la norma constitucional que la legitima, perd el caràcter d'autoritat i no ha de ser obeïda. La desobediència que menysprea les normes jurídiques que protegeixen la dissidència, no és un acte heroic sinó totalitari", s'avisa en l'escrit, signat per l'Associació Professional de la Magistratura, Associació Francisco de Vitoria, Jutges i Jutgesses per a la Democràcia i el Fòrum Judicial Independent.

En el comunicat, recorden que la llei de transitorietat jurídica i la del referèndum estan suspeses pel Tribunal Constitucional, així com tots els actes que es deriven d'elles, per la qual cosa -afirmen- els ciutadans "no estan obligats" a complir ni aquestes lleis ni les normes dictades en el seu desenvolupament.

Els jutjats donaran "empara"

Els jutges també es dirigeixen als funcionaris públics, als quals els recorden que tenen l'obligació d'acatar la Constitució i la legalitat constitucional i de complir les resolucions judicials, "prestant la col·laboració requerida per a la seva execució".

I afirmen que tots ells, ciutadans i funcionaris, poden trobaran "empara i resposta" en els jutjats i tribunals davant qualsevol actuació que els pretengui obligar a aplicar disposicions suspeses o declarades nul·les.

Els jutges inicien el seu escrit manifestant que tots els poders públics i els ciutadans estan subjectes a la Constitució i que "només" dins dels principis i valors que propugna "garanteix la convivència democràtica". Fora d'ella, no hi ha legalitat ni estat de dret, afegeixen.

[Font: Nació digital, Barcelona, 14set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 14Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.