Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14sep17


La Guàrdia Civil bloqueja un miler d'armes llargues comprades pels Mossos fa un any


Des de fa gairebé un any, la Guàrdia Civil té bloquejades unes mil armes llargues comprades pels pels Mossos d’Esquadra. Aquestes armes llargues són indispensables per fer front a l’alerta terrorista que continua al nivell 4 sobre 5, segons informa en exclusiva RAC1. El 19 d’octubre de l’any passat, l’aleshores conseller d’Interior, Jordi Jané va enviar una carta al ministeri de l’Interior per demanar-li l’autorització per comprar un miler d’armes llargues, com són metralletes i fusells, per equipar els Mossos d’Esquadra davant l’augment de l’amenaça terrorista.

Un mes després, a finals de novembre, el ministeri va contestar favorablement a l’autorització però va avisar que qui havia de donar la llum verda definitiva era la Intervenció Central d’Armes i explosius de la Guàrdia Civil. Sense el segell d’aquest organisme no es poden importar armes. En aquests 10 mesos, la Guàrdia Civil no ha autoritzat l’arribada d’aquestes armes.

Mai abans havia passat

Tot i la insistència dels consellers Jané i Joaquim Forn, i malgrat els atemptats del 17 d’agost, els Mossos encara no tenen aquest material. L'encàrrec, que també inclou 5.000.000 de cartutxos, havia de destinar-se en part a l’escola de policia perquè es pogués formar els nous agents en matèria de lluita antiterrorista.

Alguns lots d’aquestes armes llargues estan bloquejades en un dipòsit custodiat per la Guàrdia Civil a l’espera d’aquesta autorització. A més, hi ha una partida pressupostària de la Generalitat congelada perquè el contracte entre Interior i l’empresa ja estava signat.

En anteriors processos de compra tots aquests tràmits es resolien en dos mesos. És la primera vegada que hi ha aquest bloqueig, que coincideix amb el veto del ministeri de l’Interior perquè els Mossos tinguin accés a l’Europol.

[Font: Nació digital, Barcelona, 14sep17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 14Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.