Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14sep17


El TSJC ordena retirar tota la publicitat de l'1-O als mitjans i tancar les webs del referèndum


Nova ofensiva judicial contra el referèndum de l'1 d'octubre. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat més mesures cautelars derivades de la querella contra els membres del Govern de Catalunya, i demana, d'una banda, que tots els mitjans que han publicat l'anunci institucional o propaganda del referèndum la retirin i se'ls adverteixi de les responsabilitats penals que poden recaure sobre ells si la mantenen. El TSJC també ordena a la Guàrdia Civil que tanqui la web garanties.cat i el portal dels voluntaris.

La interlocutòria emesa pel tribunal, demana al cap de la Unitat Policial Judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya que, amb la "major brevetat", digui quins mitjans de comunicació han inserit "publicitat o propaganda del referèndum", a més de TV3 i Catalunya Ràdio. Un cop verificat, diu el tribunal, "es procedirà a fer-los immediatament el requeriment per a què cessin la publicitat". A més, afegeix, que se'ls comuniqui "les eventuals responsabilitats" en les quals puguin incórrer si desatenen el requeriment.

El TSJC també ordena a la Guàrdia Civil deixar "de forma immediata fora de línia i inhabilitar" els portals garanties.cat i el portal dels voluntaris (https//connectat.voluntariat.gencat.cat/referendum2017).

Per ara, el tribunal no considera necessari imposar fiances als membres del Govern investigats per malversació, prevaricació i desobediència.

[Font: Nació digital, Barcelona, 14set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 15Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.