Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14sep17


Acord entre el Govern i l'Ajuntament de Barcelona pels punts de votació de l'1-O


L'alcaldessa argumenta que, amb aquesta decisió, el govern municipal compleix amb el seu "compromís" de facilitar el dret a vot a la ciutat i no comprometre els funcionaris. En els últims dies, representants municipals i de la Generalitat havien negociat de forma discreta una solució, tal com havia detallat aquest diari, que passaria per prioritzar l'ús d'espais de la Generalitat. Fonts municipals no han detallat si l'Ajuntament també cediria locals de titularitat municipal.

Una de les fórmules explorades en els darrers dies és l'ús dels centres educatius que depenen del Consorci d'Educació, cogestionat per les dues institucions i ara presidit per la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí. El Consorci compta amb 408 centres públics a la capital catalana.

El secretari municipal adverteix Colau i el govern municipal

Colau ha pres aquesta decisió després de conèixer l'informe del secretari municipal, que l'adverteix de les conseqüències que tindria cedir locals per al referèndum i desatendre la suspensió del Tribunal Constitucional (TC). En l'informe que ha elaborat, el secretari també detalla les conseqüències penals que pot tenir aquest acte.

L'acord entre el Govern i l'Ajuntament de Barcelona és un gest de complicitat de Colau amb els alcaldes investigats per la Fiscalia pel seu compromís amb el referèndum. Més de 700 alcaldes es concentraran aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume -espai simbòlic entre la Generalitat i l'Ajuntament- per refermar la ferma voluntat de facilitar la votació l'1 d'octubre. En les últimes hores, Colau i el seu entorn han estudiat la manera d'exhibir proximitat amb els batlles independentistes després de l'ofensiva de l'Estat.

Puigdemont celebra l'acord

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també ha valorat l'entesa del Govern amb el consistori liderat per Colau. En una visita al setmanari El Vallenc -escorcollat dissabte passat per la Guàrdia Urbana-, Puigdemont ha afirmat que el seu executiu està "molt content" per l'acord. El president ha recalcat que la solució "preserva un dret bàsic, que la gent de Barcelona podrà votar i podrà votar amb normalitat". "Hem trobat la manera de fer possible una aspiració que compartíem", ha afegit.

La veu discordant l'ha protagonitzat Jaume Collboni (PSC), soci de govern de Colau, que circumscrit l'anunci a un acord entre partits favorables a una "mobilització". D'aquesta manera, el dirigent socialista discuteix que el pacte compti amb l'aval de tot l'executiu municipal. Al vespre, en una entrevista a TV3, la pròpia Colau ha desmentit Collboni. La líder de Catalunya en Comú ha assegurat que l'acord amb el Govern pel referèndum és una decisió presa "com a alcaldessa".

Colau també ha carregat contra l'actuació del PP, que diu haver provocat una "situació d'excepcionalitat". "Això és perdre el nord", ha afirmat l'alcaldessa de Barcelona en relació a l'actuació de la Fiscalia. "La Fiscalia està anant molt més enllà del que està fent el Tribunal Constitucional", ha reblat.

[Font: Par Joan Serra Carmé, Nació digital, Barcelona, 14set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 15Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.