Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

15sep17


Els jutges permetran els actes de campanya. No els suspendran d'ofici


Casualitat o no, el ple de la Sala de Govern del Tribunal Superior de justícia de Catalunya amb el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder, Judicial Carlos Lesmes, ha coincidit amb el primer dia de campanya del referèndum i l'escalada de pressió judicial per intentar aturar-lo.

A la sortida de la reunió, Lesmes ha deixat clar que els jutges no suspendran d'ofici cap dels actes de campanya. "Si reben peticions en aquest sentit ells decidiran si és oportú o convenient. Dependrà de cada jutge".

"Els jutges poden actuar en ocasions d'ofici però habitualment ho fan a petició de les parts, per descomptat un petició d'aquest tipus ha de ser de l'advocat de l'estat, o pot ser la Fiscalia, i dependrà de cada jutge, valorant les circumstàncies del cas i amb absoluta independència", ha remarcat el cap de tots els jutges de l'estat espanyol.

Lesmes ja va anunciar, quan va prendre possessió del càrrec, que volia està més aprop dels jutges i que faria territori. I avui assisteix al ple del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya convocat per Jesús Maria Barrientos.

Davant la situació excepcional en la que es troba Catalunya i també alguns dels jutges que tenen a les seves mans les querelles de la Fiscalia contra el Parlament i els membres del Govern de la Generalitat, la situació crítica s'ha tractat a la reunió. Lesmes ha admès que han tractat sobre la situació que s'ha generat arran de l'allau de querelles i ha dit taxativament que ha vist els jutges catalans "estan en una posició de serenitat, tranquil·litat i de compromís per actuar amb plena independència, imparcialitat i responsabilitat en la defensa de l'ordenament jurídic".

El president del Consell General del Poder Judicial no ha volgut desautoritzar la Fiscalia, que ha demanat la declaració i imputació dels alcaldes que donen suport al referèndum i les ha qualificat d'actuacions "preventives".

També ha deixat molt clar que la llei dels jutges és la Constitució i l'ordenament jurídic vigent i que les lleis aprovades pel Parlament estan anul·lades pel Tribunal Constitucional, i que davant aquest escenari els jutges catalans es deuen al mandat de la Constitució i el TC.

La reunió ordinària, que se celebra cada tres mesos, per motius d'agenda i vacances estiuenques ha coincidit amb el dia que arrenca la campanya per la votació l'1 d'octubre del referèndum d'autodeterminació i Lesmes ha aterrat a Barcelona.

[Font: Par Gemma Liñán, El Nacional, Barcelona, 15set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 15Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.