Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

15sep17


El Nacional, Punt Avui i Vilaweb reben la notificació de la Guàrdia Civil


La Guàrdia Civil està notificant als mitjans privats l'ordre de la jutgessa que no es pot publicar l'anunci del referèndum.

La policia s'ha presentat a les redaccions de ElNacional, el Punt Avui, Vilaweb i Racó Català, de moment.

La notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya diu textualment: "Que s'abstingui d'incloure en el seu mitjà propaganda o publicatat relativa al referèndum de l'1 d'octubre, en qualsevol manera". I adverteix la direcció del diari que "en cas de fer-ho podran incórre en responsabilitats penals".

Dos agents de paisà estan portant a diferents mitjans privats el requeriment perquè es retiri l'anunci.

La policia s'ha presentat a diversos mitjans privats que van publicar l'anunci del referèndum que el jutge va fer retirar no es pot publicar. Segons ha pogut saber ElNacional.cat dos agents de la Guàrdia Civil de paisà han deixat la notificació de la jutgessa Mercedes Armas i han marxat.

Un dels directius del rotatiu ho ha fet públic al seu twitter.

La Guàrdia Civil s'ha presentat, també, a la redacció de Vilaweb, segons ha pogut saber Elnacional.cat.

Racó Català també ha confirmat que ha rebut la notificació.

La visites als mitjans de comunicació de la policia corresponen a l'informe que està fent la policia dels mitjans de comunicació que van publicat o emetre l'anunci del referèndum. La jutgessa que instrueix les querelles dels membres del Govern de la Generalitat, Mercedes Armas, va ordenar ahir fer el llistat dels mitjans privats per poder comunicar diaris que no podien seguir amb aquestes publicacions ja que es tractava de difusió d'un referèndum prohibit pel Tribunal Constitucional.

La Fiscalia va demanar com a mesura cautelar que s'alertés als mitjans de la prohibició d'aquesta publicació però la jutgessa va demanar, primer, tenir la llista dels que havien col·laborat amb el Govern de la Generalitat, al marge de Catalunya Ràdio i TV3 que ja han estat alertats pel Tribunal Constitucional.

[Font: Por Gemma Liñán, El Nacional, Barcelona, 15set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 15Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.