Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

15ene13


El Tribunal Constitucional suspèn el cobrament de l'euro per recepta a Catalunya


El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra el cobrament de l'euro per recepta aprovat per la Generalitat el mes de març passat, fet que implica la suspensió cautelar de la mesura durant almenys cinc mesos.

Segons l'article 161 de la Constitució, el govern no pot impugnar davant el TC decisions de comunicats autònomes, fet que es tradueix en la suspensió durant cinc mesos. Quan hagin passat aquests cinc mesos, el tribunal de garanties ha de resoldre si prorroga la mesura cautelar mentre segueix estudiant el fons o bé l'aixeca.

L'executiu de Mariano Rajoy entén en el recurs que ha presentat que la mesura implantada a Catalunya afecta una suposada regulació d'una llei estatal i al·lega que les comunitats no poden incidir directa o indirectament en la fixació de preus de producció de preus de productes farmacèutics, segons estableix l'article 149.1.16ª de la Constitució.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va informar a finals de desembre la intenció de presentar un recurs al TC perquè consideraven que la taxa catalana "perjudica" la igualtat dels ciutadans de l'Estat que han de "gravar dos cops" l'adquisició de medicaments.

[Font: El Punt Avui, EP, Madrid, 15ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 15Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.