Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16set17


El BOE certifica la suspensió de l'autonomia financera de Catalunya


El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte l'ordre del ministeri d'Hisenda que instaura un mecanisme de control de despesa de la Generalitat que suposa, de fet, una intervenció de l'autonomia financera de Catalunya.

En el text de l'ordre s'especifica que l'actuació es fa "en defensa de l'interès general i en garantia dels serveis públics fonamentals de la Comunitat Autònoma de Catalunya" i assenyala que la presa de mesures sobre el control de la despesa es fa a partir del principi que "en cap cas el principi d'autonomia pot oposar-se al de la unitat" i que es fa, explícitament, per "l'escalada d'esdeveniments que posen en risc el principi de coordinació de les hisendes", i amb l'objectiu de controlar "les activitats vinculades amb la convocatòria del referèndum" convocat per a l'1 d'octubre.

Així, s'assenyalen suposats incompliments per part del Govern, específicament la decisió del vicepresident Junqueras de no remetre més informació contable, fet que comporta un "agreujament sense precedents" que "perjudica de forma greu la confiança sobre la situació financera de Catalunya".

"Davant els citats incompliments, resulta imprescindible adoptar noves mesures proporcionades a l'acció pretesa per part de les autoritats i dirigents" de Catalunya, continua el text.

Amb la publicació de l'ordre comencen a comptar les 48 hores d'ultimàtum per a que la Generalitat accepti tornar a donar informació sobre les despeses financeres i alhora, s'anuncia que aquestes mesures es duran a terme "mentre es mantingui l'actual situació que amenaça el correcte funcionament de l'Hisenda Pública i posa en risc l'interès general".

[Font: El Nacional, Barcelona, 16set17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 18Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.