Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

21ene13


El govern presentarà un recurs contra el reial decret llei de Salut de Madrid


El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha avançat aquest dilluns que el govern presentarà un recurs contra el reial decret llei de Salut de l'executiu espanyol perquè considera que envaeix competències en matèria de recursos humans i vulnera el dret fonamental d'accés a la sanitat.

Dit això, durant una entrevista a Els Matins de TV3, ha explicat que les llistes d'espera s'han reduït un 2% a Catalunya en el 2012, en bona part gràcies a l'augment d'ingressos que ha comportat l'euro per recepta i a l'aplicació del pla d'eficiència.

Boi Ruiz, que ha evitat avançar noves retallades en l'àmbit de la Sanitat, sí que ha admès que si no s'aconsegueix establir un objectiu de dèficit de l'1,5% és probable que també esquitxi el seu departament. "El conseller Mas-Colell està preocupat perquè té la ferma voluntat que aconseguim l'1,5% de límit de dèficit", ha admès. No obstant això, ha assegurat que des del departament s'està analitzant quina és la repercussió de les polítiques que no requereixen retallades.

Segons ha afirmat, "treballem en el pla de salut per reformar el sistema fins el 2015". I és que, al seu entendre, "el sistema sanitari no necessita grans retallades, sinó que necessita grans reformes".

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 21ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 22Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.