Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

20sep17


Puigdemont acusa l'Estat de suspendre «de facto» l'autogovern i manté el compromís de votar l'1-O


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimecres que la ciutadania està convocada l'1 d'octubre per tal de "defensar la democràcia davant d'un règim repressiu". Acompanyat de tot el Govern, al qual ha reunit de manera urgent i extraordinària, el dirigent nacionalista ha indicat que no acceptaran "un retorn a èpoques passades" ni que no es permeti decidir el futur del país als catalans. Puigdemont ha insistit que Mariano Rajoy ja ha suspès, "de facto", l'autogovern.

"Condemnem i rebutgem l'actitud totalitària del govern espanyol, i donem tot el suport als membres del Govern i els servidors públics detinguts. Denunciem com a il·legítima la intervenció de la Generalitat per part d'un executiu que no respecta els principis fonamentals de la democràcia", ha assenyalat Puigdemont. "Considerem que el govern espanyol ha traspassat la línia vermella que el separava dels règims repressius", ha assegurat el president de la Generalitat, que ha convocat

"Estem convocats el dia 1 d'octubre per defensar la democràcia davant d'un règim repressiu i intimidatori. Ens hem de preparar per defensar la democràcia i Catalunya amb l'actitud cívica d'aquest procés", ha ressaltat el dirigent nacionalista. "No ens farem enrere perquè no hi tenim dret", ha manifestat. "Ens caldrà una actitud de fermesa i serenor al mateix temps. El dia 1, sortirem de casa amb una papereta i la farem servir", ha resumit el president de la Generalitat.

Puigdemont ha reunit de manera "urgent i extraordinària", i en el curs de la cita s'ha acordat la declaració institucional. "Es tracta d'una acció coordinada per impedir als catalans que es puguin expressar amb pau i amb llibertat, i amb el propòsit de suspendre l'activitat del Govern sorgit de les eleccions del 2015", ha arrencat el president.

Segons el dirigent nacionalista, aquesta "agressió" vulnera l'estat de dret i totes les garanties constitucionals. "En aquestes darreres hores, l'Estat ha suspès de facto l'autogovern i ha aplicat de facto un estat d'excepció. Les llibertats han estat suspeses i reprimides", ha apuntat Puigdemont, que ha acusat el fiscal general de l'Estat d'actuar amb "barra lliure" per frenar el procés català.

[Font: Par Joan Serra Carné i Oriol March, Nació digital, Barcelona, 20sep17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 20Sep17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.