Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

22ene13


El PSC presenta una esmena a la declaració "per acostar posicions"


El PSC ha entrat aquest dimarts a les deu del matí al Parlament una esmena a la declaració sobre el dret a decidir en què aposta per pactar amb el govern espanyol la convocatòria de la consulta sobre l'autodeterminació en el marc de la legalitat. Així, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha defensat aquest dimarts que la declaració de sobirania s'ha d'adequar a la Constitució perquè "de legalitat només n'hi ha una". Si més no, així ho ha fet en una entrevista a El món a RAC1, en què ha també ha recordat que cal respectar la "legitimitat democràtica" de Mariano Rajoy.

En aquest sentit, el portaveu dels socialistes catalans, Jaume Collboni, ha assegurat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio que l'esmena d'avui pot contribuir a "acostar posicions". Ara bé, no obstant això, ha admès que "a hores d'ara" veu "difícil" un pacte dels cinc partits a favor del dret a decidir en el ple al Parlament de demà. Segons ha detallat Collboni, el text recull Catalunya com a subjecte "polític i jurídic", però no "sobirà".

Davant els dubtes de s'hi se sumaran a l'acord per a la declaració, Navarro ha acusat CiU i ERC de reclamar adhesions i ho considera un "problema de qualitat democràtica de país". El líder dels socialistes catalans ha insistit, però, que el seu partit encara no sap si votarà a favor o no de la declaració i que les negociacions amb CiU i ERC continuaran al llarg d'aquest dimarts. "Ens agradaria firmar una resolució a favor del dret a decidir i esgotarem totes les possibilitats fins al final", ha sentenciat.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 22ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 23Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.