Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

23ene13


Mas: "El debat d'avui no és un caprici del president de la Generalitat, és un mandat del poble de Catalunya"


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut remarcar, en el primer ple del Parlament on s'ha de debatre la declaració de sobirania que el debat d'avui "no és un caprici del president de la Generalitat, és un mandat del poble de Catalunya que s'ha de respectar". Mas ha reiterat la legitimitat del debat després de les crítiques rebudes per part de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que ha sentenciat que "la prioritat dels catalans és sortir de la crisi i no sortir d'Espanya".

Mas ha explicat durant la seva intervenció en el ple que els tres grans reptes d'aquesta legislatura són: creació d'ocupació, manteniment de la cohesió social i dret a decidir. I que per poder encarar aquesta nova etapa, ha nomenat un govern que haurà de treballar "per assolir consensos tant com pugui i tant com sàpiga". Per tant, segons ha anunciat el president de la Generalitat, "encara que representem sensibilitats diferents i tinguem pesos electorals diferents uns i altres, tots estem dins del mateix vaixell", que afronta una "situació de certa emergència".

Durant la compareixença al primer ple del Parlament per informar del nou govern, el president ha defensat la composició d'un executiu continuista argumentant que es necessita "un govern rodat, amb experiència i nervi" per "fer front a aquesta situació que tothom sap que és la més complicada, delicada i adversa de les darreres dècades".

Dit això, Mas ha volgut posar èmfasi en el tercer repte, "que avui serà el protagonista del Parlament, que no és altre que el dret a decidir del nostre poble, de la nostra nació". I en aquest sentit, ha remarcat que es tracta d'una qüestió plena de legitimitat. "La legitimitat de les urnes va ser molt clara per encarar l'exercici del dret a decidir del poble de Catalunya, els programes electorals no donaven peu a cap dubte", ha explicat.

Per això, "la votació d'avui sobre la declaració de sobirania és històrica, ja que no resolt els problemes d'avui per demà, però orienta el país cap a on volem que vagi".

Retallades

Artur Mas ha explicat també que el nou govern haurà de seguir fent la tasca de controlar la despesa pública, defensar els ingressos, reduir el dèficit i controlar el ritme d'increment de l'endeutament. "A tot això estem simplement obligats", ha dit. No obstant, ha assegurat que ho faran "intentant no lesionar allò fonamental de l'Estat del benestar, tot i que sigui tremendament complicat".

En aquest context, Mas ha avisat, "també als membres del govern, que la política clàssica no serveix pels temps actuals. Determinats tics i maneres de fer han de canviar".

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 23ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 25Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.