Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

23ene13


El Parlament aprova la declaració de sobirania


El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimarts a la tarda la declaració de sobirania amb els vots anunciats de CiU, ERC, ICV-EUiA i un diputat de la CUP, els vots en contra del PSC, PP i Ciutadans i l'abstenció dels altres dos diputats de la CUP.Així doncs, 85 diputats han donat suport al document presentat per CiU, ERC, ICV-EUiA i 41, en contra. D'aquesta manera, la Cambra ha declarat Catalunya "subjecte polític i jurídic" que pot decidir sobre el seu futur. Han quedat descartades les propostes de resolució de la CUP, del PSC i del PPC.

La divergència en el si del PSC ha quedat en evidència quant cinc dels vint diputats que té el grup socialista no han exercit el seu dret a vot en protesta per no donar suport al text. Els cinc parlamentaris del sector catalanista són l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, l'exconsellera de sanitat Marina Geli, l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena, la diputada per Tarragona Núria Ventura i l'exresponsable d'economia del grup socialista Rocio Martínez Sampere.

Tots cinc han explicat, moments després de la votació, que "no podien votar en contra del dret a decidir" i que han insistit fins el final, fins aquest mateix dimecres al matí, perquè el PSC reconsiderés la decisió de votar negativament a la declaració de sobirania presentada per CiU, ERC i ICV-EUiA.

Per altra banda, els diputats del PP han mostrat el seu descord amb la celebració d'aquest debat, abandonant la cambra un cop el grup ha votat i abans que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, hagués donat els resultat de la votació.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 23ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 25Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.