Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

26ene13


Junqueras afirma que la llei d'unitat de mercat "portarà a la ruïna milers de botiguers i comerciants del país"


El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dissabte que la Llei d'unitat de mercat aprovada aquest divendres pel govern de l'Estat "portarà a la ruïna i farà la vida més difícil a milers de botiguers i comerciants del país". "Estem acostumats que el govern espanyol prengui decisions en contra dels drets, dels interessos i les necessitats dels ciutadans de Catalunya", ha lamentat en el marc del Congrés Regional d'ERC de la Catalunya Central que se celebra a Solsona.

Per això, Junqueras ha insistit a defensar la necessitat que el futur de Catalunya l'han de decidir els seus ciutadans mitjançant un referèndum perquè si aleshores "aquestes decisions tan negatives i que destrueixen el teixit comercial els ciutadans no les prendrien", s'ha mostrat convençut.

El president d'ERC ha remarcat que l'estat espanyol té més de 400 expedients oberts per violació de la competència comunitaris per saltar-se directives europees, sent l'estat "que més directives europees se salta". En aquest sentit, ha assegurat que es tracta "d'un cas similar".

Resposta a l'informe jurídic de Rajoy

En resposta al govern de l'Estat que ha encarregat un informe jurídic per veure si es pot impugnar la declaració de sobirania aprovada pel Parlament, el republicà ha afirmat que els ciutadans de Catalunya ja estan acostumats que "el govern de l'Estat impugni i ho porti tot al TC, fem el que fem i opinem el que opinem". Per això, no s'ha mostrat sorprès que l'executiu de Rajoy també vulgui fer el mateix amb la declaració de sobirania aprovada pel Parlament.

Junqueras ha reiterat que més enllà de les consideracions jurídiques que vulgui fer el govern espanyol "estem davant una qüestió política que es resol democràticament i amb els vots dels ciutadans". Per això, ha dit que la voluntat d'ERC passa perquè els ciutadans votin "per posar el futur de Catalunya a les mans dels ciutadans i no d'uns dirigents polítics, en aquest cas del PP, que es dediquen a impugnar davant dels tribunals qualsevol decisió que pren el poble de Catalunya".

El republicà ha defensat que "a Catalunya i en qualsevol lloc del món una majoria de 85 a favor i 41 en contra es considera una majoria absolutíssima i qualificadíssima" i, per tant, "és evident que la voluntat de 41 no pot condicionar ni es pot imposar a la voluntat majoritària de 85 diputats al Parlament".

Corrupció

Després de fer-se pública la sentència del cas Pallerols que declara a UDC responsable civil subsidiària i a "títol lucratiu", sense referir-s'hi explícitament, Junqueras s'ha mostrat "preocupat i profundament indignat" davant els casos de corrupció "que inunden molts parits de l'Estat i malauradament també de Catalunya" i ha tornat en reclamar que assumeixin responsabilitats aquells dirigents polítics dels partits que s'han beneficiat de malversacions de fons públics. Així mateix, ha acusat aquells partits "que s'atreveixen a acusar els altres tot i tenir "centenars de casos d'imputacions i de condemnes" en les seves files.

[Font: El Punt Avui, Acn, Barcelona, 26ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.