Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

12feb13


Un vicepresident europeu defensa la consulta catalana


Un dels vicepresidents del Parlament Europeu ha defensat la consulta d'autodeterminació que vol convocar Catalunya i ha instat l'Estat espanyol a no oposar-se a la voluntat d'un poble.

En declaracions a RAC 1, l'alemany del Partit Liberal Alexander Álvaro considera que si Catalunya té la intenció de decidir el seu futur, ningú s'hi hauria de negar: "Si els catalans creuen que és un bon enfocament, Madrid ha de deixar la decisió a les seves mans. No crec que sigui gaire útil que Madrid intenti oposar-se al que vol la gent de Catalunya", emfatitza el vicepresident desè de l'Eurocambra. En aquesta mateix sentit recorda que un govern mai no pot "forçar" els ciutadans a prendre una determinada situació o una altra.

Tot i aquesta afirmació a favor del dret a decidir, Alexander Álvaro també admet que no acaba d'entendre els motius pels quals Catalunya es vol independitzar.

En un context semblant, fa poques setmanes, l'Eurocambra va donar un cop de mà a Catalunya pel que fa al dèficit. El Parlament Europeu va aconsellar al president espanyol, Mariano Rajoy, que Madrid comparteixi amb la Generalitat una part de la flexibilitat que Brussel·les li està donant per sanejar els comptes (de moment, un any de pròrroga que es podria allargar encara dos anys més). També va recomanar a La Moncloa que suprimeixi aquells ministeris que no tenen competències, com ara Sanitat, Educació i Cultura.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 12feb13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 13Feb13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.