Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

19feb13


Eva Piquer renuncia al seu escó del Parlament


Dos mesos després de constituir-se el Parlament sorgit de les eleccions del 25N, la periodista, escriptora i parlamentària d'ERC, Eva Piquer, ha anunciat aquest dimarts que deixa el seu escó. En un article publicat al diari electrònic Nació Digital, Piqué ha adduït que es veu "incapaç d'empènyer a favor de la independència des del cantó erroni", ja que considera que el seu paper "és pressionar els partits polítics des de la societat civil".

La parlamentaria independent d'ERC afirma que la decisió "pot semblar precipitada, però és l'única sortida honesta" que se li acut perquè "l'angoixa" de sentir-se "en el lloc equivocat" l'ha superat "del tot". Així doncs, Piqué ha assegurat que li sap "un greu infinit" la renúncia i ha demanat "disculpes a tothom que calgui".

Piqué, que ha agraït els companys de partit per haver-li donat la oportunitat "de tastar la política en primera persona", segueix considerant ERC com "la garantia que ens encaminem cap a l'alliberament nacional".

La renúncia d'Eva Piquer farà que la diputada hagi de ser substituïda al grup parlamentari. La barcelonina Agnès Russiñol és la persona que hauria de prendre possessió de l'acta de diputada. Russiñol ocupava el dotzè lloc de la llista dels republicans per la circumscripció de Barcelona. Té 30 anys i ha estat secretària de Política Municipal de la Federació de Barcelona i actualment és la presidenta de la secció comarcal de l'Eixample.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 19feb13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 27Feb13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.