Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

01mar13


Mas: "Com més avança la democràcia espanyola, menys base autènticament democràtica té"


El president de la Generalitat ha reconegut aquest divendres, abans de conèixer la decisió del consell de ministres, que tot apunta a què el govern espanyol vol presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament el passat 23 de gener. Artur Mas ha recordat que, en altres moments, la cambra catalana ja s'havia posicionat en favor del dret d'autodeterminació de Catalunya i llavors no es va presentar cap recurs.

Això l'ha portat a afirmar que "com més avança la democràcia espanyola, menys base autènticament democràtica té". Mas ha afirmat que portar la declaració davant el TC està "fora de lloc" i que demostra "que no hi ha voluntat de diàleg real". En aquest sentit, ha lamentat que l'Estat digui que vol dialogar amb la Generalitat, perquè "la via dels fets demostra que no és certa" aquesta intenció.

Pel que fa a la llei d'acció exterior que el consell de ministres aprova aquest divendres, ha assegurat que la Generalitat continuarà amb la seva estratègia i que el govern informa l'Estat dels seus contactes i accions internacionals, com seguirà fent, però no acceptarà que existeixi "l'obligació de portar-se bé".

Per tant, ha assegurat que no acceptarà una llei que vulgui "encotillar" l'acció exterior de la Generalitat, perquè és imprescindible actuar, especialment a l'actual context de crisi econòmica. "Què passaria a Catalunya si no tingués una economia orientada cap a l'exterior? La recessió econòmica seria el doble", ha assenyalat Mas, i ha assegurat que la internacionalització no respon a cap capritx, sinó que és una obligació dels poders públics.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 01mar13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 04Mar13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.