Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

04oct17


Junqueras es reuneix amb l'arquebisbe de Barcelona per buscar una mediació


El Govern vol que l'Arquebisbat de Barcelona i l'Abadia de Montserrat facin de mediadors per buscar una sortida al conflicte amb l'Estat. Segons ha avançat TV3, la Generalitat pretén que les institucions religioses encapçalades per l'arquebisbe Juan José Omella i l'abat Josep Maria Soler esdevinguin mediadors entre Catalunya i l'Estat.

Fonts de l'Abadia de Montserrat, consultades per NacióDigital, diuen que "no tenen cap coneixement d'aquest contacte" i no han volgut "ni confirmar ni desmentir" una possible col·laboració entre institucions. El mateix exposen fonts de l'Arquebisbat de Barcelona contactades per aquest per aquest diari, que sí que ha pogut confirmar una reunió del vicepresident Oriol Junqueras amb autoritats de l'Arquebisbat en les últimes hores. Fonts governamentals es limiten a subratllar la voluntat del Govern de "parlar amb tothom" per buscar una entesa.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar aquest dilluns -després de la celebració del referèndum- que el "moment" que viu Catalunya "demana mediació". Es va referir explícitament a la Unió Europea, però també va obrir la porta a buscar l'ajuda d'altres estaments mediadors.

Contactes amb la Moncloa

El mateix dia que han transcendit contactes entre membres del Govern i l'Arquebisbat de Barcelona, també s'ha fet públic un contacte entre el president del goverrn espanyol, Mariano Rajoy, i els cardenals de la capital catalana, Juan José Omella, i de Madrid, Carlos Osoro. Tal com han avançat diversos mitjans, la trobada es va produir a la Moncloa aquest dimarts, després d'una petició del president espanyol.

[Font: Nació digital, Barcelona, 04oct17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 05Oct17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.