Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

05mar13


Morenés diu que l'expedient al fiscal superior de Catalunya demostra que l'Estat de dret "funciona"


El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha respost aquest dimarts les manifestacions del president de la Generalitat, Artur Mas, en què va afirmar que la decisió del fiscal general de l'Estat d'apartar el cap de la fiscalia a Catalunya per donar suport al dret a decidir i la manca de resposta per part de l'Estat ales declaracions del general José Antonio Chicharro sobre la intervenció militar a Catalunyademostren que Espanya és un país "amb poc sentit democràtic". Morenés ha afirmat que en els dos casos s'han obert expedients, fet que demostra que "Espanya és un Estat de dret i sigui qui sigui que el conculqui s'hi haurà d'enfrontar".

Morenés ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a la Cadena Cope en què ha recordat que el general Chicharro ja ha estat objecte d'un expedient informatiu per part del seu superior jeràrquic per les seves manifestacions, i ha apuntat que cal actuar d'aquesta manera perquè "no es jutja pel que aparegui als diaris sinó que hi ha d'haver un tràmit que precisament respecta aquest estat de dret".

Una situació que equipara a la del fiscal en cap de Catalunya. El ministre ha recordat que el seu superior, Eduardo Torres-Dulce "considera" que les seves paraules sobre el dret a decidir "poden ser constitutives d'algun tipus d'acció contra el dret" i per aquest motiu també li ha obert un expedient.

Tot plegat, segons Morenés, demostra que "està funcionant l'Estat de dret". "Crec que Mas vol que funcioni l'Estat de dret", ha dit, i "Espanya és un Estat de dret i sigui qui sigui que el conculqui s'hi haurà d'enfrontar, que és el que és la base d'un estat democràtic".

La reacció als vols militars és una "exageració"

El ministre també ha valorat les crítiques de part de la població per les maniobres aèries de l'Exèrcit de l'aire a determinades zones de Catalunya. "Crec que l'ús de la exageració en termes polítics està al dia", ha dit, perquè "les forces armades han fet exercicis a determinades zones d'Espanya durant 30 anys, i a Catalunya fa 35 anys que es fan vols i ningú ha dit mai res", però en el marc de la discussió polític "s'exageren arguments amb intencions que tenen poc a veure amb el que passa en realitat".

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 05mar13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 06Mar13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.