Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

05mar13


El govern crida a respondre els atacs de l'Estat ratificant l'aposta pel dret a decidir al Parlament


El Govern ha fet una crida a respondre els continuats atacs del govern espanyol, l'últim dels quals l'obertura d'un expedient per cessar el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, amb "escrupolós compromís democràtic". El portaveu del govern, Francesc Homs, ha plantejat que en el pròxim ple del Parlament, previst per la setmana que ve, "l'aposta pel dret a decidir es vegi ratificada" a través de la moció sobre el dret a decidir presentada pel PSC, que és la mateixa que es va votar al Congrés dels Diputats i que havia presentat CiU i ICV.

Homs ha qualificat el govern espanyol de Mariano Rajoy del "menys dialogant de la història de la democràcia" i, a més de l'episodi del fiscal superior de Catalunya, ha recordat que el Consell de Ministres de divendres passat es va decidir impugnar la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya, una resolució que Homs ha recordat, "no té valor jurídic" i per tant "és absurd" impugnar-la.

Homs ha explicat que "els ha arribat" que aquest dilluns hi va haver una reunió entre el ministre de Justícia i el fiscal general de l'Estat i ha demanat que el govern espanyol confirmi o desmenteixi la informació.

Per Homs, cal "una resposta democràtica a les constants agressions quan es planteja un compromís de diàleg" per part de les diferents institucions catalanes.

De la mateixa manera, el govern ha apostat per constituir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, just després de la votació de la moció del PSC pel dret a decidir del pròxim ple.

Homs també ha mostrat la "satisfacció" del govern per com s'ha "reactivat" la llei de consultes al Parlament, "malgrat els matisos" que hi pot haver entre les diferents formacions polítiques.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 05mar13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 06Mar13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.