Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

07mar13


Els eurodiputats catalans porten a Brusselles el cas del fiscal superior de Catalunya


Els eurodiputats de CiU, PSC, ICV i ERC han presentat aquest dijous una interpellació parlamentària a la Comissió Europea en què li pregunten si Espanya ha complert els criteris d'independència judicial exigits per la UE en el cas de la dimissió del fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol.

La interpellació està signada per Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda en nom d'ERC.

Els eurodiputats consideren "preocupant" la dimissió de Rodríguez Sol després de considerar legítim que Catalunya consulti els seus ciutadans sobre el seu futur polític.

A més, afirmen que "resulta indicativa dels problemes del sistema judicial espanyol", segons ha informat CiU en un comunicat.

En la seva interpellació, els parlamentaris informen a l'executiu comunitari d'aquest cas i li pregunten "si creu que l'Estat espanyol compleix amb els criteris europeus d'independència judicial".

En una entrevista d'Europa Press, Rodríguez Sol ha dit que veu legítim que Catalunya aspiri a consultar els seus ciutadans sobre el seu futur polític però avisava que actualment "no existeix un marc legal que permeti un referèndum sobre la independència", defensant sempre que ha de ser una consulta legal.

[Font: El Punt Avui, Brussels, Barcelona, 07mar13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 11Mar13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.