Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

17mar13


Mas ordena obrir "totes les vies de diàleg possible amb el govern espanyol"


El president del govern, Artur Mas, va convocar ahir una reunió extraordinària amb els seus consellers, als quals va demanar que obrissin totes les vies de diàleg amb el govern español, encara que va deixar clar les qüestions a les quals Catalunya no renunciarà: el dret a decidir i el manteniment de l'estat del benestar.

Així ho ha confirmat aquest diumenge la vicepresidenta de l'executiu, Joana Ortega, qui ha explicat que Mas va aprofitar la suspensió de la cimera econòmica i social que havia de celebrar-se aquest dissabte al palau de Pedralbes de Barcelona per convocar en aquest mateix lloc a tots els membres del govern per abordar la difícil situació econòmica per la que travessa la Generalitat.

En declaracions a la premsa, Ortega ha indicat que a la reunió -que ha avançat La Vanguardia-, les directrius del president van ser clares: una "campanya pedagògica" per conscienciar la ciutadania de la tràgica realitat econòmica del país, intentar refer "totes les vies de diàleg possible amb el govern espanyol" i tots els altres partits polítics i una agenda d'acció política centrada en iniciatives socials.

A la reunió, que es va prolongar durant tot el matí, Mas també es va reafirmar en la seva intenció de celebrar a Catalunya una consulta sobiranista, ja que el dret a decidir "té el suport d'una amplíssima majoria del Parlament" i el govern "no renunciarà" a ella.

Ortega, que aquest migdia ha participat a l'acte de commemoració del 75 aniversari dels bombardejos de Barcelona durant la Guerra Civil, ha reconegut que la situació econòmica de Catalunya "és complicada" i que el govern és conscient d'això, motiu pel qual el president va decidir convocar ahir aquesta reunió extraordinària, deixant clares les línies que no es van a traspassar.

La vicepresidenta ha lamentat també que la cimera econòmica i social, prevista per a aquest dissabte, finalment no se celebrés pel desacord entre les formacions polítiques. "La cimera no ha estat possible per l'interès més partidista que general", ha criticat Ortega.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 17mar13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 19Mar13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.