Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

20mar13


CDC defensa que Pujol no deixi l'escó perquè seria acceptar que imputat vol dir culpable


Jordi Turull, Lluís Corominas i Josep Rull han defensat aquest dimecres la decisió d'Oriol Pujol de delegar les seves funcions al grup parlamentari i a CDC.

El des d'ahir president del grup parlamentari de CiU en substitució d'Oriol Pujol, Jordi Turull, ha defensat la decisió del fins ahir secretari general de CDC de no abandonar l'acta de diputat. Deixar l'escó, per Turull, seria "acceptar que imputat vol dir culpable" i ha recordat que hi ha persones que fa 8 anys que estan imputats i moltes que han estat imputades que no han arribat mai a judici.

En una entrevista a RAC 1, Turull ha defensat el respecte per la presumpció d'innocència d'Oriol Pujol i d'altres imputats i ha afirmat que està "convençut que Pujol no arribarà ni a la vista del judici". "Té corda per estona", ha assegurat.

A més, ha considerat que si els quatre diputats imputats que hi ha en aquests moments al Parlament deixessin l'acta de diputat, es començarien a "generar ambients" per provocar les dimissions d'altres diputats.

Turull ha insistit en l'existència d'una guerra bruta contra Catalunya i contra els polítics catalans i ha insinuat que alguns "tempos de la justícia" no són casuals, posant com a exemple que l'endemà de l congrés de CiU van començar les "detencions" pel cas de les ITV i les "filtracions sobre Oriol Pujol". "Alguns poden pensar que és casualitat", ha afirmat. Per Turull, aquesta guerra bruta està creant un "caldo de cultiu que fa que hi hagi una desafecció cada cop més gran entre els ciutadans i polítics".

De fet, ha fet referència a la compareixença la setmana passada del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, de qui considera "va encobrir les clavagueres de l'Estat". Durant la compareixença, el ministre va assegurar que no havia estat capaç d'identificar els autors de l'informe sobre Mas i Pujol i les suposades comptes a Suïssa, a més d'assegurar que a Catalunya "hi ha massa corrupció" i amenaçar en tenir informació sobre més casos.

De la mateixa manera, en declaracions a TV3, el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha opinat que "semblaria lògic" que Oriol Pujol no formés part d'una llista electoral si segueix imputat quan es convoquin eleccions, però ha confiat que la justícia aclarirà el cas abans i podrà tornar a la primera línia política. En la mateixa línia, Lluís Corominas, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha remarcat que "l'Oriol hi és i el que fa és un pas enrere, però amb ànim de tornar". Corominas i Rull han defensat la presumpció d'innocència i han alertat que si Pujol dimitís, es podrien forçar imputacions i dimissions de línies polítiques senceres. Rull ha garantit que la direcció exercirà "amb plenitud" les seves funcions i que el procés català és "irreversible".

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 20mar13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 21Mar13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.