Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

14abr13


Ribó respon a Cospedal que "violentar el vot" és filtrar informacions falses abans d'unes eleccions


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, considera que el ministre de l'Interior del govern espanyol, Jorge Fernández Díaz hauria de dimitir si no troba els responsables de la filtració al diari El Mundo d'un suposat informe policial en què s'acusava al president Artur Mas i a la família Pujol Ferrussola de tenir comptes a Suïssa. En declaracions al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Ribó s'ha referit també a les paraules de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, que considerava que les accions d'escarni de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) contra alguns polítics no feien més que "violentar el vot".

Rafael Ribó s'ha mostrat contundent i ha valorat, en resposta a Cospedal, que potser el Partit Popular va ser el que va intentar "violentar el vot" dels catalans en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. "Intentar manipular vots en un moment tant important per a la democràcia", ha asseverat. El Síndic ha afegit que encara és "més greu" que "ningú fins avui ha explicat d'on, perquè i com sobre aquest informe" i, com a conseqüència, "ningú ha assumit cap mena de responsabilitat".

Per aquest motiu, Ribó considera que si es descobreix l'autoria de la filtració de l'informe del sindicat de la policia al diari El Mundo, el ministre Jorge Fernández Díaz "hauria de veure qui del seu ministeri hauria de dimitir" i, si no es troba als responsables s'hauria "d'acabar amb la dimissió del propi responsable del ministeri". Una decisió que respondria, segons Ribó, a una acció de "maduresa democràtica", que s'ha vist ja en altres països.

En la conversa radiofònica, Ribó ha enumerat els ajuts per la llei de Dependència, la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI) i altres qüestions sobre serveis socials com els àmbits que més queixes han derivat els ciutadans al Síndic.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 14abr13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 15Apr13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.