Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

22abr13


El govern cobrarà una taxa a bancs i promotors pels habitatges buits


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest dilluns que el seu departament crearà un nova taxa que gravarà els habitatges nou buits i que només afectarà persones jurídiques, és a dir, bancs i promotors immobiliaris. Les persones físiques en quedaran exemptes. El nou impost s'inclourà dins la llei d'acompanyament de pressupostos.

En una entrevista a El món a RAC 1, Vila ha explicat que a Catalunya hi ha 80.000 habitatges nous buits i que la taxa s'aplicarà en una setantena de municipis on la Generalitat ha detectat una demanda de pisos. L'objectiu del nou gravamen és promoure l'habitatge de lloguer.

"Hem detectat que hi ha 80.000 habitatges nous buits i no ho podem permetre", ha assegurat Vila, que també ha explicat que el parc d'habitatge buits de segona mà, pendents de rehabilitació o altres obres, és d'entre 350.000 i 400.000.

Vila ha explicat que per crear aquest nou gravamen s'han basat en el model francès, que al cap de cinc anys d'implantar-lo "va reduir un 40% els habitatges nous buits".

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 22abr13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 22Apr13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.