Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

10mai13


Junqueras: "El problema no és que Catalunya sigui una nació sense estat, sinó que és una nació amb un estat en contra"


El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha afirmat aquest divendres que el "marc espanyol no és apte" per exercir el dret a decidir perquè "està dissenyat expressament per no poder-ho fer". Durant una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Junqueras ha assenyalat que "la voluntat del poble de Catalunya és sortir d'un marc legal que és incompatible amb ell mateix". "El problema no és que Catalunya sigui una nació sense estat. El problema és que és una nació amb un estat en contra", ha afegit el líder d'ERC.

En aquest sentit, i després de recalcar que el PP "és una màquina de fer aturats i de generar dèficit", Junqueras ha carregat contra la suspensió temporal de la declaració de sobirania del Parlament per part del Tribunal Constitucional (TC), en indicar que "no és cert que hi hagi dues cambres" legislatives a Espanya, perquè "el Senat no compta per a res" però, admetent la seva existència, "veiem que, a més, hi ha una tercera cambra".

"Aquesta tercera cambra -ha precisat- és el TC, els jutges del qual estan designats per dos partits polítics, PP i PSOE", fins al punt "que la premsa parla sense cap tipus d'escrúpol dels jutges nomenats pel PP i els del PSOE".

D'aquesta manera, Junqueras responia també les declaracions del portaveu del PP de Catalunya, Enric Millo, en què assegurava que hi havia risc que la cambra catalana s'acabi convertint en un "Parlament antisistema" si no acata les resolucions del TC.

"El que va en contra del sistema econòmic, polític i educatiu és el PP", ha afirmat Junqueras, abans de reclamar als populars que "intentin salvar l'economia espanyola procurant que la recaptació de impostos no caigui tant", per a la qual cosa "cal deixar d'asfixiar premeditadament l'economia catalana, ja que els catalans aportem el 24 % dels ingressos" de l'Estat.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 10mai13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 10May13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.