Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

15mai13


Bona sintonia sense mesures concretes en la cimera del govern amb els agents socials


El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha qualificat de "lectura positiva l'actitud" de patronals i sindicats en la reunió que s'ha celebrat aquest dimecres al matí en el Palau de la Generalitat, convocada per Artur Mas i en què també hi ha assistit el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. Puig ha assegurat que han "compartit anàlisi i diagnòstic de la situació actual". En aquest sentit, govern, sindicats i patronal han coincidit en destacar que le polítiques econòmiques que s'imposen des d'Europa i el govern espanyol no són suficient per "garantir la reactivació econòmica".

Segons ha explicat Puig, les trobades prèvies a la reunió d'aquest dimecres ha permès "fixar el guió" per aconseguir enllestir en tres mesos el "full de ruta que marqui les línies de l'acord i la concertació" per aconseguir reactivar l'economia. La metodologia de treball de l'Acord Estratègic 2013-2015 serà la mateixa que en els anteriors acords, per la qual cosa es crearan diferents grups de treball que analitzaran i proposaran solucions en tres àmbits: mesures per reactivar l'economia catalana, per frenar l'atur i per garantir la cohesió social.

Els sindicats

Els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, han valorat positivament la reunió perquè sindicats, Govern i patronals han coincidit en la necessitat de canviar les polítiques d'austeritat i apostar per mesures de creixement. "Tots hem coincidit que no es poden mantenir les polítiques d'austeritat sense cap estímul de creixement, i que cal canviar les polítiques de retallades, que sols generen més desocupació", ha manifestat Gallego

Sindicats i patronal també han coincidit en destacar la importància d'incrementar l'objectiu de dèficit per aconseguir sortir de l'actual situació econòmica de Catalunya.

Les patronals

En roda de premsa després de la reunió de l'Acord Estratègic 2013-2015, el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha apreciat que cal una asimetria en el finançament autonòmic: "El cafè per a tots és un model que ha funcionat bé durant més de trenta anys i ja no forma part de la realitat del nostre país, en aquest cas de Catalunya", ha argumentat.

Des de Pimec, el seu president, Josep González, ha advocat perquè l'objectiu de dèficit per a la Generalitat aquest any sigui d'un mínim d'un 2%, perquè de mantenir-se el límit actual, l'economia catalana resultarà "perjudicada".

El president de Fepime, Eugeni Cima, ha explicat que en diverses trobades que durant els últims mesos han mantingut amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, les patronals catalans han expressat un missatge "clar i contundent": que de la mateixa manera que a la UE no tots els Estats han de complir amb el mateix objectiu de dèficit, el mateix ha d'ocórrer amb les autonomies.

Una altra demanda davant de l'Estat que comparteixen les tres grans patronals és la necessitat d'un nou model de finançament per a Catalunya, que en paraules de Cima, ha de ser "la que es mereix" i no el sistema actual.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 15mai13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 15May13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.