Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

10ago13


Convergència s'"abocarà" a la cadena humana i confia que el Govern hi participarà


Convergència s'"abocarà" a la cadena humana per reivindicar la independència convocada per al pròxim 11 de Setembre, segons ha avançat el vicesecretari general de Coordinació Institucional del partit, Lluís Corominas, que dóna per fet que els membres del Govern també participaran en la iniciativa.

En declaracions a l'Agència Efe, Corominas ha explicat que la militància de Convergència participarà en aquest esdeveniment des de diferents punts del territori català, mentre en paral·lel la direcció del partit també s'ha posat a disposició de l'entitat organitzadora, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), perquè determini els millors llocs del recorregut en què ubicar-se. Convergència ha posat a disposició de l'organització autocars plens de militants i simpatitzants per anar a aquells punts en els quals costi donar continuïtat a la cadena humana.

La previsió és que els diputats de CiU que no participin en els seus municipis se sumin a la cadena humana al seu pas pel Parlament, al parc barceloní de la Ciutadella, mentre que membres del Govern i del govern municipal de Barcelona estarien en la Plaça de Sant Jaume, per on també passarà la coneguda com a Via Catalana, una cadena humana d'uns 400 quilòmetres que pretén recórrer de nord a sud tot Catalunya.

Segons fonts de l'executiu català consultades per Efe, el president de la Generalitat, Artur Mas, està meditant si participa en la iniciativa i de quina forma ho farà tenint en compte que la cadena humana passarà per davant del seu despatx al Palau de la Generalitat.

El president Mas no va estar present en la multitudinària manifestació del passat 11 de setembre, encara que la va avalar plenament, una protesta sobiranista que va propiciar finalment la convocatòria d'eleccions anticipades després del rebuig del Govern central al pacte fiscal.

Les fonts consultades no descarten que el cap del Govern mantingui en aquesta ocasió la mateixa distància amb la "Via Catalana", per donar el protagonisme als ciutadans, les entitats i els partits.

La "Via Catalana", convocada per l'ANC té mes de 300.000 inscrits i ja hi ha trams totalment coberts, tot i que encara falta garantir algunes zones poc poblades

[Font: ARA, Barcelona, 10ago13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Aug13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.