Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11sep13


El 52% dels catalans està a favor de la independència de Catalunya, segons una enquesta


El sondeig de la Cadena SER també mostra que el 46,8% dels enquestats continuarien apostant per la secessió encara que Catalunya aconseguís un finançament similar al concert basc

El 52% dels catalans es declara a favor de la independència de Catalunya mentre que només un 24% hi votaria en contra, segons una enquesta encarregada per la Cadena Ser amb motiu de la Diada. Una majoria més amplia, un 80,5% dels catalans, volen que se celebri un referèndum per decidir el futur del país. I, encara que la consulta fos declarada inconstitucional, el 59,7% dels catalans anirien igualment a votar. D'altra banda, en cas d'un acord entre govern i executiu espanyol sobre un model de finançament similar al concert basc, el vot a favor de la independència continuaria sent majoritari amb un 46,8%. En aquest supòsit, el 27% dels catalans hi votarien en contra.

A la pregunta sobre si els catalans segueixen apostant per la independència de Catalunya encara que això suposés quedar fora de la Unió Europea, la majoria dels enquestats, en un 47,4%, es mantindrien a favor de la independència.

En referència a les culpes per haver arribat a la situació actual, els enquestats assenyalen en un 54% al PP i a la dreta espanyola com a principals responsables de l'empitjorament de les relacions entre Catalunya i Espanya.

ERC guanyaria les eleccions al Parlament i Cs seria tercera força

Pel que fa a la intenció de vot si se celebressin eleccions al Parlament, ERC quedaria com a primer partit amb un 22,1% dels vots, un 1,4% més dels que obtindria CiU que quedaria en segon lloc amb una caiguda de 10 punts. Ciutadans es convertiria en tercera força política a Catalunya per la caiguda de 4 punts del PSC, que quedaria com a cinquena força, i la davallada del PPC que obtindria només el 7% dels vots. ICV-EUiA se situaria amb un 12,1% com el quart partit del Parlament mentre que la CUP es mantindria estable amb un 3,3% dels vots.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 11sep13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Sep13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.