Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11sep13


El govern comptabilitza en 1,6 milions les persones que han participat en la cadena humana


La Via Catalana cap a la Independència ha estat un èxit. Centenars de milers de persones, 1,6 milions de persones segons el govern -500.000 només a Barcelona-, han fet realitat la cadena humana que ha permès cobrir el recorregut des de més enllà del Pertús fins més enllà d'Alcanar.

"Centenars de milers de persones hem sortit al carrer i hem demostrat al món que som capaços d'assolir qualsevol repte", ha assegurat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, en el seu discurs a la plaça de Catalunya.

L'ANC calcula que el nombre de persones que han participat a la Via Catalana d'aquest dimecres és superior al milió i mig que, segons la Guàrdia Urbana, van participar l'any passat en la manifestació de Barcelona. Així ho assegurat l'entitat a través d'un comunicat. A més, afegeixen que la massiva cadena humana que ha unit "ininterrompudament" el país de nord a sud durant 400 quilometres s'ha convertit en la mobilització "més multitudinària" de la història de Catalana. L' ANC afirma que la mobilització ha "desbordat" totes les previsions i que ha estat un "clam massiu" a favor de la independència.

El repic de campanes a la Seu Vella de Lleida ha donat el tret de sortida oficial a la Via Catalana cap a la Independència, que amb 400 quilòmetres de recorregut ha completat amb escreix l'ocupació necessària per enllaçar amb les mans el Pertús amb Alcanar.

Catalunya s'ha llevat amb pluja gairebé a tot el territori i això ha provocat que alguns actes s'hagin suspès, com el d'Avinyonet del Penedès, on havia una trobada de gegants, que no han pogut sortir a l'hora prevista.

Això no ha fet frenar els participants a la Via Catalana, que han vist com, sobretot al sud del país, s'han acumulat retencions a l'AP-7 a les Terres de l'Ebre. Això ha fet que cap a les 13.40h, els Mossos hagin ordenat l'aixecament de barreres als peatges de l'AP-7 i la C-32 per evitar més problemes de mobilitat. Els peatges seran gratuïts fins a les 19h.

Al migdia, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut aquest dimecres al Palau de la Generalitat l'Assemblea Nacional Catalana unes hores abans de l'inici de la cadena humana. Mas s'ha trobat amb els membres del comitè permanent de l'Assemblea a la galeria gòtica del Palau poc després de les dues de la tarda, mitja hora més tard del previst inicialment a causa del retard amb què ha acabat l'acte oficial al Parc de la Ciutadella. Durant la trobada, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha entregat al president i a la vicepresidenta del Govern la samarreta de la Via Catalana i, posteriorment, els representants de l'executiu català i de l'entitat s'han reunit a porta tancada en un saló del Palau.

En sortir, Forcadell ha demanat al president de la Generalitat una "pregunta clara" i que la consulta es faci el 2014.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 11sep13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Sep13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.